Kinderen

welkomkind

Een nieuw leven....een nieuw kindje.....

…samen vieren dat er een kind op komst is (bijvoorbeeld een moeder-zegening of Blessingway)

…samen welkom heten van het kind

Overal op de wereld wordt sinds menseheugenis dit nieuwe leven, dit nieuwe kindje welkom geheten:

DOPEN

GEBOORTEVIERING

In een geboorteritueel (of doop) sta je met de mensen om je heen stil bij dit nieuwe leven en geef je gestalte aan je wensen voor dit kleine mensje. Ook beloof je wat je zult doen (en laten) om dit kind zo gelukkig mogelijk te maken.

ADOPTIE

WELKOM HETEN

OPNEMEN IN DE GEMEENSCHAP

BABYSHOWER

Natuurlijk is alleen het feit dat er een kind wordt geboren op zich al heel ingrijpend, maar bij alle volkeren is het ritueel, waarmee het kind wordt verwelkomd en opgenomen in de gemeenschap, een erg belangrijk ritueel.

Samen kijken we hoe jullie vorm en inhoud willen geven aan deze viering. Natuurlijk kunnen ook andere kinderen (en de volwassen kinderen!) actief aan de viering deelnemen, zodat het echt een groepsgebeuren wordt.

Reactie van ouders: ....Een Doop is iets wat je per kindje maar 1 keer in je leven kan meemaken en dankzij jou is het een onvergetelijke ervaring geworden. Je hebt er een prachtige dienst van gemaakt! De familie vond het prachtig. (Teksten met een betekenis, een verhaal, lengte dienst perfect) Ook de samenwerking is super verlopen. Ik liet je de tekst wel 4 of 5 keer aanpassen en heb geen enkele keer de indruk gekregen dat je daar lastig van werd. Dus bij deze een welgemeende Dank je wel!

 

…maar ook: afscheidsritueel bij verlies van een kind, bijvoorbeeld: 

* klein, intiem ritueel bij verlies van de vrucht

* uitvaart of crematie

* herdenking


mail@zilverenmaan.eu  © Wianda Zilveren Maan 2015